15 / 9 2019

ARBETSDAG DEN 19 OKTOBER, vill någon vara med?

Sjöbod och markområde;

Som ni alla ser har ju sjöbodsområdet fått ett lyft och vi för en ”ojämn kamp” med ogräs som gärna växer med kraft i gruset kring bodarna. Med hjälp av salt som vi strött ut under denna säsong samt handgriplig rensning har vi ändå lyckas hålla området i god form.

Det är ju trevligt för alla att det tar form och att vi håller efter området kring badstrand och brygga.

Inför upptagningen av Y-bommar har vi för avsikt att städa upp och iordningställa området där kanoter/jollar ligger. Det ligger bland annat någon segelbräda samt en jolle där till och med träd börjat växa upp genom centerbordslådan. Vi skall röja undan slyn och få till uppsnyggning av markområdet utöver att vi skall göra ett par uppläggnings stativ till kanoterna. Vi behöver arbetskraft till detta projekt och har du intresse i detta område så anmäld dig till arbetsdagen den 19 oktober med start kl. 09.00 (även info på anslagstavlor)

 

Bryggor och Y-bommar;

Den 19 oktober kommer vi att ta upp alla Y-bommar, information finns på anslagstavlor i området, och denna höst vill vi från BBB-sektionen VERKLIGEN PÅMINNA ALLA ATT TA I LAND GÅNGLEMMARNA PÅ Y-BOMMARNA. I fjol höstas var det ett 20 tal gånglemmar kvarlämnade och det påverkar både hantering och säkerhet för de medlemmar som är med i arbetslagen under denna insats.

Vi kommer att göra en renovering av den yttre sektionen för stora båtbryggan i vinter då sommarens blåst/vågor gjort att infästningar skadats för Y-bommar samt att saltvattnet har påverkat spikar/skruvar som rostat sönder. Båtbryggans konstruktion måste sitta samman i helhet och årets väder har påskyndat denna renovering som var planerad till nästa höst.

Detta medför att samtliga Y-bommar skall bäras i land från den yttre sektionen och lagerhållas på land inför kommande säsong och som ni vet är det många bommar så ett större arbetslag önskas denna gång.

Ni som har möjlighet kan anmäla er till

Johan Walther via mail      Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Arbetsdagen kommer att starta 09.00 med arbetslagsfördelning samt genomgång av de olika momenten. Var och en tar med eget kaffe/te för kortare paus och lunch kommer att serveras på stranden under dagen. Dagen beräknas avslutas vid 15.00 om allt går såsom planerat men vi får ha lite flexibilitet.

BBB-sektionen                   Johan Walther

Senaste rapporter, stadgar
Redovisning 2012, 2013
Ladda ner dokument
Nyttiga länkar