Vi har rävar på området.

De är ganska närgångna speciellt när de kan finna något att äta. Därför är det viktigt att inte lämna matrester ute, ställa ut avfallspåsen på altanen för ta den till sopptunnan när det slutat regna eller börja mata dem .De är helt orädda och går gärna in huset för att finna mat.

Vi ( Samfälligheten ) har fått samtal / e-mail om att vi måste göra något för att bli av med dem.

De personer som har rättigheten att  jaga på området ser på möjligheten att jag räven med hjälp av hund.Men det kan inte bli före 1 oktober.

Det är inte tillåtet att jag med hund just nu med hänsyn till att man kan skrämma tex rådjur .Man skulle kunna sitta på passa och vänta på att räven kommer , men det är inte effektivt.

Så under september uppmanar vi alla fastighetsägare att inte mata räven, inte ställa ut soppåsen på altanen och att inte lämna matrester i grillen.

Hälsningar

Peter Söderqvist

 

Den 23 Maj startar arbetet med att förbättra stora uppställningsplatsen för båter. Vi har vid olika anledningar informerat om detta och nu närmar sig tidpunkten när arbetet skall påbörjas

Platsen måste vara fri från båtar senast den 22 Maj. Vi har fått kontakt med alla båtägare ,utom ägaren till en liten båt ca 5 m.

Den ligger under en grön presenning och står på en låst  båtkärra. 

Ägaren måste ta kontakt med Båtförening,

Sven Åke Östling ( 0705 766 454 ) snarast. Ägaren måste flytta båten.

Om någon känner till vem som ägar båten ,så är vi tacksamma för att få veta de så vi kan kontakta ägaren.

Hälsningar Sven Åke Östling och Göran Blomqvist